Monday, December 6, 2021

VARSAYIM TEKRARI OLUR MU ?

 

MESELA

Varsayım olmanın acısı faraziye veya sanılıktan daha ağırdır.  Faraziye hayal gücü ister, sanı ise pek bilimsel olmasa da muhakeme sonucu ortaya çıkar. En yaygını olan varsayım, en güçlü olarak insanlar arası ilişkilerde  belirir, ve bir kere gerçekte olmayan mantığa yerleşti mi ilaçla, kanunla hatta damardan zerk edilen serum veya idamla tedavi edilemez.

Politikacılar, iş adamları, bilim adamları, açıktaki ve gizli güvenlik güçleri, hacılar, hocalar. eşler bu üç kavramı. anlamlarınn tüm yelpazesinde olmasa da bilerek ve bilmiyerek şahıs değerlendirmelerinde, cehalet seviyelerine uysa da uymasa da  kullanıp dururlar. Başkalarına verdikleri zararı algılamayan iyi niyetliler de; özellikle zarar vermek isteyen kötü niyetliler de.

Beceriler ve başarılar ve estetik varsayımlar beğenilir, hoşlanılır; ta ki aniden veya değişik zamanlı süreçler olgunlaştığında izleyenler için geçersiz, kişi için de ıstırap, hatta kahır nedeni olurlar.

Akraba. taallukat ve sosyal olan veya olmayan çevre söz ve davranışlarını değişen varsayımlar temelinde, fark ederek veya algılamadan gerçekleştirir se vay haline kişinin. Varsayım düzeltmesi cerrahi müdahale veya mekan değişikliği gerektirir. Her ikisi de başka alemleri tanımlarında taşırlar.


Ahmet Cafer Çelebiler

6 Aralık, 2021


 


.

No comments:

Post a Comment