Thursday, December 9, 2021

KULLANILMAK MI YARARLANILMAK MI?

 


Bu Tarihten   Önce


İlaçlarda, paketli gıdalarda bazı patlayıcılarda oldoğu gibi aile fertleri için de son kullaım tarihi vardır. Yazılı, etiketli olanlar reçetelerde, tanı ve epikriz raporlarında görülür. Hislerde ve düşüncelerde olanlar ise psikoloji ve psikiyatri ve psiko-analiz süreçlerinde anlaşılabilir, irdelenebilir. 

Birincinin geçiştirilmesi finansal ve fiziki varlığın azalması, bitirilmesi, yok olması veya başka diyarlara göçmesi ile gerçekleşir. 

Düşünsel veya hissi son kullanım tarihleri ilkel kabilelerde ve kin ve hınçların fiziki çözümlenme yöntemlerinin geleneksel kültürün kapsamında olduğu ortamlarda, ve yaygın inanç sistemlerinde şiddet kullanılmasın, ani veya süreli halletme yoludur.

İlkelliktan kendini kurtarabilmiş veya fiziksel şiddet kullanabilme becerisi veya gücü olmayanlar, söz ile son kullanım tarihlerinin gereğini sağlayabilirler.

Fiziki ve sözel şiddet son tarihini değiştirmese bile kullanımı kısıtlayabileceği gibi mıntıka temizliğine yol açabilir. 

Aile fertleri de devletler ve güvenlik güçlerinde olduğu gibi şiddet uygulamalarında kararlı, haklı ve hatta, bazen, yabancı güçlerin etkileri altında kalmışlardır, sorulduğu zaman. Kendilerini sorgulamak alışkanlık ve eğitim ve inanç, ve öz tanımlarına karşıdır. Bu tür bir sorgulama aklın kenarından köşesinden geçse bile kendine ihanet olarak algılanır ve dağrcıktaki diğer bilişsel tutarsızlıklar arasında gizlenir.



Ahmet Cafer Çelebiler

December 9, 2021

No comments:

Post a Comment