Saturday, November 6, 2021

ÇIKINIMA KOYACAKLARIM

 

Buralardan Kaçmak


Yakınlarda bir zaman, zamanların içinde veya dışında ailelerinden, otoriteden, oyuncaksızlıktan filan sıkılan eski yılların çocukları bir çıkın hazırlayıp, onu bır dalın ucuna takıp, daha hoş veya eğlenceli veya heyecanlı bir yaşama giderlerdi, o mekanın sadece bır kac yüz metre veya iki, üç sokak ötede olduğunu algılamak istemiyerek.

Yeni çocukluğumda ben de benzer bir arayış veya kaçış düşünüyorum, otoritesiz, sorumsuz ve oyuncakları olacağını umduğum bir diyara.

Çıkınlar geleneksel olarak küçüktür, taşıyan çocuk büyük insan cisminde olsa da.  İleri yaş çıkınlarına somun ekmek ve peynir konmaz herhalde. Çikolata, Ciklet  naylon çorap gibi modası geçmiş savaş zamanı rüşvetleridir, asker çantalarının gizli bölmelerinde taşınan.

Müzik kayıtları, meşhurların eserleri veya fotoğrafları uzay kapsüllerine veya gömülen özel madeni sandıklara konup unutulur.

İleri yaş çıkınlarında en çok hatıralar bulunur. Çucuklarla, torunlarla, eşinizle gülüşmeler, heyecanlar, keşifler, görüntüler, ve hepsini paylaşma mutlulukları ve o mutluluk hislerinin zaman kristallerinde saklanmış, yer çekimine de kara deliklere de dayanıklı zerreleri.


Ahmet Cafer Çelebiler

7 Kasım, 2021

No comments:

Post a Comment