Sunday, November 7, 2021

ANASOGNOZİ

 


Venüs gezegen olarak sıradan insanlara Kuzeyi, bulutlarının arkasındakileri hayal eden büyücülere  ulvi varlıkları, kendilerinin Merihden geldiğini sanıp Venüs heykelinin resminden  hoşlananlara şehveti belirledi.  Kadınların farklı olduğunu iddia eden erkeklik tanımlarını evrensel bilen abilere de  kültür sundu.

Zühre yimibeş yaşında. Henüz adının anlamını öğrenmemiş. Acımasız okul arkadaşlarının cehaletle ve bilgisizce ismini bir gurup hastalık ile bağdaştırmasıyla sulh olamamış. Tahiri ise hiç tanımamış. Ne padişah bilir ne vezir. Afroditi kızdırır bu vurdum duymaz cehalet. 

Çıkar gelir Merih. Erkek mi erkek, yakışıklı mı yakışıklı. Tam baba olacak adam. tam bir ruh ikizi.

Biri nemli, bulutlu, gizemli, diğeri sert, kuru, havasız ama  yumuşak doku kıvrımları ile  kas engebeleri birbirlerini cezbeder. Eder de radyasyon değil ki aşk dalgaları geçebilsin yararak olmayan atmosferi ve yoğun bulutları. Güneşin korumasız Merihe erişerek kıpkızıl yapması, temiz,. pak, günahlarından arıtması, günahın kelimesinden bile korkan zühreye afroditin erişmesini engelledi.


Merih başını çevirmeden geçti. Zühre ise sanki kolları kesikmiş gibi hareketsiz kaldı. Tahir  kurtuldu makus talihinden.


Zühre de sessiz, sakin Kuzeyi gösterdi durdu, bulutlarının altındaki fırtınalar sadece bir kaç güçlü büyücü ve iki tane şaman tarafından anlaşılıp sonraki nesillere saklandı.



No comments:

Post a Comment