Sunday, December 27, 2020

 


Oldum olalı ilginç. bulduğum, zeki olduguna inandığıim tanıdıklarım hakkında kafa yorarım.

Belki yasamlarımız, belki merak ve değerlerimiz, belki algılanan menfaatlerimiz, belki çelişki ve gizli rekabetlerimiz aynı ortamlarda bulunmamızı engelledi. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama ilgim ve merakım azalmadigi gibi düşüncelerimden de çıkmadin..

Son hafta, beyin ameliyati ile biraz daha düşünüp aşağıdakini yazdim.birisi icin. 

Kendime göre böyle tanımışım. Gizemler insanlar icin değerlidir. Umarım, konu aktörü, "Bu herif neden boyle düşünmüş " diyerek kendi iç carklarini, bağlantısız bağğğlantılarını, ağlarini, rezistanslarını, devrelerini bir daha gözden gecirmek ister belki kendinden saklanmadan.


İnsanlar kar tanesi gibi olamazlar, her iki cinsin benzer olmadıkları, kendi içlerinde bilimsel ve felsefi  ve şamanistik uygulamalarla saptanmıştır. Bu cinslerin biri sıvı alıp verirler. Diğeri ise kabuk değiştirme uzmanıdırlar.

Tür, tür benzersizlikler içinden, benzersizliği çok aşina olmayanlar çıkar. Göze çarpmayı sevmeden, göz ucundan sıvışıp algılamayan gözlerden kayıp olurlar, kar taneleri gibi erimeseler bile.

Tanınmak, anlanmak açıklanmayan amaçlarına, gerçek mesleklerine uymaz. Mutluluk tanımları ise ne tanınmaya, ne anlanmaya uyar. Nedense mutsuzluk tanımları ile farklı oldukları belli belirsizdir.

Tanımlamaların ne denli zararlı olduğunu yaşayan bu insanlar, en yoğun kar tanelerinden daha yoğundurlar, yarım hayatları radyoaktif izotoplar gibidirler.

Hep vardırlar; iyi ki de vardırlar.


ahmet cafer celebiler (Hemmed Effendi)

26 Aralik, 2020

No comments:

Post a Comment